Darmen & stress

Als gevolg van gespannen darmen kan je last hebben van constipatie. Stress kan deze klachten alleen maar verergeren. De osteopaat kan je hierbij helpen. Wanneer de osteopaat met zachte rekkingen het buikvlies en darmvliezen mobiliseert kan de doorbloeding en de peristaltiek verbeteren. Er zullen minder ophopingen in de darmen ontstaan en het ontlasten kan hierdoor vergemakkelijken. Een opluchting voor je opgeblazen gevoel!

Maag & stress

Maagzuur en oprispingen is een veel gehoord probleem. Vaak worden deze klachten erger na stress. Spanning rond het middenrif en de maagingang zien we in de praktijk vaak als belangrijke reden waardoor deze klachten niet overgaan. De osteopaat is de specialist in het ontspannen van het middenrif en het zachtjes mobiliseren van de maag en slokdarm. Op deze manier kan de maagregio weer soepel worden en kunnen de reflux klachten minder worden.

Stress op het werk

Stress op werken hebben we allemaal wel eens. Gelukkig kan ons lichaam nogal wat stress aan. Helaas kan het wel eens zo zijn dan lange periode van stress ervoor zorgt dat het lichaam overprikkeld wordt. Wanneer we aan het werk zijn functioneert ons lichaam vanuit de stressmodus. Ons zenuwstelsel werkt dan vanuit het orthosymphatische deel. Onze pupillen worden groter, de spanning in de rug en nekspieren verhoogt en onze ademhaling versnelt.Wanneer je last hebt van kaakklemmen, knarsetanden, pijn tussen de schouderbladen of druk op de borst, kun je eens een osteopaat consulteren. Wanneer we te vaak en te lang in deze modus functioneren kan ons lichaam overprikkeld raken. Samen met de osteopaat kun je weer balans in je lichaam krijgen waardoor deze klachten kunnen verdwijnen. De osteopaat kan met zijn handen het zenuwstelsel positief beïnvloeden waardoor je meer ontspanning in je lichaam voelt.