HeaderFamilieOsteopathie bij (top)sporters

Osteopathie brengt sporters naar een hoger niveau!

In de sportwereld krijgt osteopathie steeds meer bekendheid. Veel sporters maken in de voorbereiding van belangrijke wedstrijden of tijdens toernooien veel gebruik van een osteopaat. Met de professionalisering van de sport past osteopathie volledig in de visie van de atleten. Sporters willen altijd de optimale verzorging.

Blessures zijn vaak een optelsom van meerdere elementen. Het is dan ook van belang dat deze effectief wordt behandeld. Niet het symptoom moet worden aangepakt, maar juist de oorzaak die ertoe heeft geleden dat je de blessure hebt opgelopen. Wanneer je de blessure onder controle hebt, dan is het zeer aan te raden om zo nu en dan het lichaam volledig te laten controleren. De termijn tussen de behandeling is voor iedereen verschillend. Deze hangt er ook van af wat jij als sporter prettig vindt. De één voelt zich goed bij vier keer per jaar een controle, terwijl de ander zich beter voelt bij een kortere of juist langere tussentijd.

 

Indicaties

  • Blessures
  • Posttraumatische klachten
  • Weerstandsvermindering
  • Overtraindheid
  • Preventief

HIER een mooie inkijk bij Team LottoNL-Jumbo tijdens de Tour de France, waar de osteopaat de renners weer oplapt om erger te voorkomen.