Migraine

Minderen van migraine
Migraine, de éénzijdige hevige hoofdpijn die gepaard gaat met bijvoorbeeld misselijkheid en overgevoeligheid, wordt veelal behandeld door middel van medicatie. Bepaalde prikkels kunnen een aanval uitlokken, en ook daar is winst te halen door deze trachten te vermijden.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar migraine. Men wil natuurlijk weten waar het vandaan komt. Migraine zou een communicatiestoornis zijn tussen zenuwen en bloedvaten van de hersenen (binnen de medische wereld is algemeen bekend dat alle cellen met elkaar communiceren via tal van stofjes); wanneer bloedvaten op aangeven van een zenuw teveel afknijpen of juist open gaan staan, veroorzaakt dat die typisch eenzijdige bonzende, kloppende hoofdpijn.

In balans
Osteopaten proberen op een andere manier iets tegen migraine te doen. Binnen het lichaam werkt alles met elkaar samen om allerlei zaken in balans te houden. En ook osteopaten onderschrijven de onderlinge communicatie tussen weefsels en cellen. Voor de uitwisseling van al die stofjes heb je beweging nodig en hoewel het lichaam op tal van manieren beweegt, helpen gespannen spieren, banden, vliezen, een stijve nek of rug, etc. dan niet mee. Met hun handen, getraind in goed kunnen voelen, onderzoeken ze het lichaam. Door specifiek te mobiliseren wat vast is gaan zitten, brengen ze meer evenwicht in het lichaam. Bij migraine levert dat wisselend succes: na een osteopathische behandeling beschrijft men minder aanvallen, de pijn per aanval is minder en ook neemt het gebruik van medicatie af, zo is gebleken uit onderzoek.

Osteopaat pakt migraine aan
Migraine kenmerkt zich door een bonzende, kloppende, éénzijdige hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt en gepaard gaat met andere verschijnselen als misselijkheid, het zien van vlekken, overgevoeligheid voor licht of geluid, etc. Ongeveer 1 op de 8 mensen is bekend met migraine, vrouwen beduidend meer dan mannen. En ook binnen bepaalde families komt het vaker voor.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar migraine. Men wil natuurlijk weten waar het vandaan komt. Migraine zou een communicatiestoornis zijn tussen zenuwen en bloedvaten van de hersenen (binnen de medische wereld is algemeen bekend dat alle cellen met elkaar communiceren via tal van stofjes), waardoor de diameter van bepaalde vaten eerst kleiner wordt en vervolgens veel groter.

Pijnstillers
Ondanks het vele onderzoek naar migraine is het niet bekend waarom de communicatie soms zo fout gaat. Met zowel gewone pijnstillers als paracetamol als specifiek voor migraine ontwikkelde medicatie wordt geprobeerd deze ellende te behandelen. Raadpleeg uw arts als u hier meer over wilt weten.

Weefsels en cellenOsteopaten proberen op een andere manier iets tegen migraine te doen. Binnen het lichaam werkt alles met elkaar samen om allerlei zaken in balans te houden. En ook osteopaten onderschrijven de onderlinge communicatie tussen weefsels en cellen. Voor de uitwisseling van al die stofjes heb je beweging nodig en hoewel het lichaam op tal van manieren beweegt, helpen gespannen spieren, banden, vliezen, een stijve nek of rug, etc. dan niet mee. Met hun handen, getraind in goed kunnen voelen, onderzoeken ze het lichaam. Door specifiek te mobiliseren wat vast is gaan zitten, brengen ze meer evenwicht in het lichaam. Bij migraine levert dat wisselend succes: na een osteopathische behandeling beschrijft men minder aanvallen, de pijn per aanval is minder en ook neemt het gebruik van medicatie af, zo is gebleken uit onderzoek.

Onze specialismen

Baby's en kinderen

Osteopaten behandelen baby's en kinderen onder meer vanwege slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten of keel-neus- een oorproblemen.

Zwangeren en pas bevallen vrouwen

Niets mooier dan een zwangerschap, toch? Hoewel? Het veranderende lichaam van aanstaande moeders zorgt nogal eens voor klachten.

Volwassenen

Vaak herstelt het lichaam zichzelf. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om te herstellen. De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam.

Onze openingstijden 

Maandag

: 08.30 - 17.00 uur

Dinsdag

: 08.30 - 18.00 uur

Donderdag

: 08.30 - 17.00 uur